Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем спирачки

Здравейте колеги. Преди малко долях спирачна течност че ми беше понамаляла. Качвам се после паля и педала на спирачките е корав като при изгасена кола. Светна ми и индикацията за дръпната ръчна. Поразкарах я малко но педала не омекна. Иначе спирачките държат.
    някаква идея какво може да се е случило
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Поразкарах я малко повече. В движение педала е по добре но все пак не е като преди. А и лампата не спира да свети

Comment

въздушен балон в системата?
      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Ако има въздух в с-та педала ще е мек и няма да държат добре спирачките.

Като я държиш примерно на 3000 оборота педала омеква ли или си е пак твърд?Виж някой шлаух на сервото да не се е нацепил/скъсал.Лампата постоянно ли свети или мига и сигурен ли си, че е за ръчната тази лампа.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Това Алфата е специално животно. След 10 кръгче на махала лампата изгасна. Педала е по добре но не съвсем. Иначе спирачките работят перфектно. В обороти поомеква

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 13:55 ----------

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
          въздушен балон в системата?
          Как се е получил тоя балон. Само долях течност. До преди това всичко беше ОК.

Comment

Педала още е корав. При изгасена и при запалена кола няма разлика в твърдостта. В движение е по добре. Да питам наще коли имат ли вакумни помпи. На предишната ми кола също така ми се вдърви педала но беше в движение и едвам спрях. Оказа се вакумната помпа. Сега обаче дори и с по корав педял колата спира перфектно.

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
              Педала още е корав. При изгасена и при запалена кола няма разлика в твърдостта. В движение е по добре. Да питам наще коли имат ли вакумни помпи. На предишната ми кола също така ми се вдърви педала но беше в движение и едвам спрях. Оказа се вакумната помпа. Сега обаче дори и с по корав педял колата спира перфектно.
              Най-добре иди в сервиз да я видят. Така на приказки няма как да помогнем.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
                Естествено, че има вакум помпа(облия кияк, дето стърчи от главата към термостата), само че си мисля, че проблема не е в нея, защото и други неща се управляват от същия вакум.Вероятно е проблем по маркучите или от сервото.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Естествено, че има вакум помпа(облия кияк, дето стърчи от главата към термостата), само че си мисля, че проблема не е в нея, защото и други неща се управляват от същия вакум.Вероятно е проблем по маркучите или от сервото.
                  E на 136 коня кво толкова се управлява че да го усетиш като няма вакум?
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    E на 136 коня кво толкова се управлява че да го усетиш като няма вакум?
                    Ммм да.Проспал съм подписа.Вярно тия не са с вакумен гейт.Виновен
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Ммм да.Проспал съм подписа.Вярно тия не са с вакумен гейт.Виновен
                      Аве и аз на две уискита се чудех дали не забравям нещо Ама не - та съвсем е възможно колегата да има проблем с вакум помпата
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                      X